Gyors zöldségleves recept

Hozzávalók:
- hántolt feles sárgaborsó
- brokkoli
- karfiol
- répa
- zöldborsó
- kukorica
- kis fej hagyma
- 1 kis rúd kolbász
- bors
Elkészítés:
Egy nappal a főzés elott beásztatjuk a sárgaborsót (kb 1 pohárnyit). A főzés napján leöntjük a vizet a sárgaborsóról és belerakjuk a fazékba, felöntjük friss vízzel, felforraljuk a vizet, mikor már forr a víz hozzáadjuk a zöldséget és az egész fej hagymát. Beleszeleteljük a kalbászt is és kb 1 kis kanál sót szórunk rá, attól függ mekkora adagot főzünk, szóval ízlés szerint. Mindent együtt megfőzünk, mikor minden puha, megszórjuk 1 kis őrölt borssal. Tálalhatjuk is! Nagyon finom hozzá a pogácsa, vagy krumplis palacsinta. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »