Fejtettbab-leves recept
Hozzávalók:
- 1 kg fejteni való nyári bab
- 1 csomó leveszöldség
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 púpos evőkanál liszt
- só vagy 2 húsleveskocka
- késhegynyi pirospaprika
- pár csepp ecet
Elkészítés:
A kifejtett babot egy liter vízzel öntjük le. Hozzáadjuk a megtisztított, karikákra vágott zöldséget, a vöröshagymát, és sóval vagy a húsleveskockával ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg a bab meg nem puhult. A lisztet a tejföllel meg a pirospaprikával simára keverjük, és besűrítjük vele a levest. Még néhány percig forraljuk, és egy kevés ecettel pikánsra ízesítjük. (Főzhetünk bele apró galuskákat is, attól még kiadósabbá válik.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

