Fejtettbab-leves recept

Hozzávalók:
- 1 kg fejteni való nyári bab
- 1 csomó leveszöldség
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 púpos evőkanál liszt
- só vagy 2 húsleveskocka
- késhegynyi pirospaprika
- pár csepp ecet
Elkészítés:
A kifejtett babot egy liter vízzel öntjük le. Hozzáadjuk a megtisztított, karikákra vágott zöldséget, a vöröshagymát, és sóval vagy a húsleveskockával ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg a bab meg nem puhult. A lisztet a tejföllel meg a pirospaprikával simára keverjük, és besűrítjük vele a levest. Még néhány percig forraljuk, és egy kevés ecettel pikánsra ízesítjük. (Főzhetünk bele apró galuskákat is, attól még kiadósabbá válik.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »