Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fejtettbab-leves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg fejteni való nyári bab
    • 1 csomó leveszöldség
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 dl tejföl
    • 1 púpos evőkanál liszt
    • só vagy 2 húsleveskocka
    • késhegynyi pirospaprika
    • pár csepp ecet

    Elkészítés:
    A kifejtett babot egy liter vízzel öntjük le. Hozzáadjuk a megtisztított, karikákra vágott zöldséget, a vöröshagymát, és sóval vagy a húsleveskockával ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg a bab meg nem puhult. A lisztet a tejföllel meg a pirospaprikával simára keverjük, és besűrítjük vele a levest. Még néhány percig forraljuk, és egy kevés ecettel pikánsra ízesítjük. (Főzhetünk bele apró galuskákat is, attól még kiadósabbá válik.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá