Fejtettbab-leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg fejteni való nyári bab
  • 1 csomó leveszöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • só vagy 2 húsleveskocka
  • késhegynyi pirospaprika
  • pár csepp ecet

Elkészítés:
A kifejtett babot egy liter vízzel öntjük le. Hozzáadjuk a megtisztított, karikákra vágott zöldséget, a vöröshagymát, és sóval vagy a húsleveskockával ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg a bab meg nem puhult. A lisztet a tejföllel meg a pirospaprikával simára keverjük, és besűrítjük vele a levest. Még néhány percig forraljuk, és egy kevés ecettel pikánsra ízesítjük. (Főzhetünk bele apró galuskákat is, attól még kiadósabbá válik.)