Brokkolikrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit vagy 40 dkg friss brokkoli
- 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 1 púpos evőkanál liszt
- 2 húsleveskocka
- csipetnyi őrölt fehér bors
Elkészítés:
A brokkolit leöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje (a frisset megtisztítjuk, feldaraboljuk előtte), és fedő alatt kis lángon puhára főzzük. Néhány brokkolidarabot kiveszünk belőle, és félretesszük, a többit összeturmixszoljuk. A fazékba visszaöntve, vízzel 1 liternyire hígítjuk, a húsleveskockákkal meg csipetnyi őrölt fehér borssal ízesítjük, és jól összeforraljuk. A lisztet a tejföllel simára keverjük, besűrítjük vele a levest, és a darabos brokkolit visszatéve, éppen csak átforrósítjuk, úgy tálaljuk. (Úgy is készíthetjük, hogy valamennyi brokkolit pépesítjük, de akkor külön tálkában kis kockákra vágott, olajban vagy vajban ropogósra sütött kenyérkockákat is kínáljunk hozzá.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »