Hozzávalók:
Elkészítés:
A brokkolit leöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje (a frisset megtisztítjuk, feldaraboljuk előtte), és fedő alatt kis lángon puhára főzzük. Néhány brokkolidarabot kiveszünk belőle, és félretesszük, a többit összeturmixszoljuk. A fazékba visszaöntve, vízzel 1 liternyire hígítjuk, a húsleveskockákkal meg csipetnyi őrölt fehér borssal ízesítjük, és jól összeforraljuk. A lisztet a tejföllel simára keverjük, besűrítjük vele a levest, és a darabos brokkolit visszatéve, éppen csak átforrósítjuk, úgy tálaljuk. (Úgy is készíthetjük, hogy valamennyi brokkolit pépesítjük, de akkor külön tálkában kis kockákra vágott, olajban vagy vajban ropogósra sütött kenyérkockákat is kínáljunk hozzá.)