Borsóleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 2 db répa, felkarikázva
- 1-2 evőkanál olaj
- 1 csomag petrezselyem zöldje
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- víz
A galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- víz
- só
Elkészítése:
A borsót és az megtisztított, apróra vágott répákat megpároljuk 1-2 evőkanál olajon. Ezt követően felöntjük a zöldségeket vízzel. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyem zöldjét, és megpucolt egész vöröshagymát. Ezt követően ízesítsük a levest a sóval és borssal. A zöldségek hamar megfőnek, ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl őket.
A főzés utolsó fázisában szaggassunk galuskát a levesbe, és még 1-2 percig forraljuk. Forrón tálaljuk a borsó levesünket.
Nem szoktam ételízesítőt tenni az ételekbe, de ha szeretik, akkor nyugodtan tegyenek a borsólevesbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »