Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bableves füstölt csülökkel recept

Bableves füstölt csülökkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg tarkabab
    • 1 füstölt sertéscsülök
    • 1-1 szál petrezselyemgyökér és sárgarépa
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
    • 1 dl tejföl
    • 1 kiskanál pirospaprika
    • szemes bors
    • ecet
    • csipetke

    Elkészítés:

    A babot előző este beáztatjuk. Másnap annyi vízben, amennyi ellepi, a csülökkel és a megtisztított, négyre vágott zöldségekkel együtt feltesszük főni.

    Ha már olyan puha a hús, hogy a csontról leválik, a csülköt kivesszük, kicsontozzuk, és a húsát kis kockákra vágjuk. Közben az olajból a liszttel és a reszelt hagymával rántást készítünk, a paprikával meghintjük, egy kevés hideg vízzel felengedjük, és a levesbe öntjük.

    A húsdarabokat beletesszük, és együtt alaposan átforraljuk (ha a csülöktől nem lenne elég sós, utána sózzuk). Végezetül egy kevés ecettel ízesítjük, és a tejfölt beleöntjük. (Aki szereti, a tejfölözés előtt főzhet bele egy marék csipetkét is.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá