Bableves füstölt csülökkel recept

Hozzávalók:
- 25 dkg tarkabab
- 1 füstölt sertéscsülök
- 1-1 szál petrezselyemgyökér és sárgarépa
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
- 1 dl tejföl
- 1 kiskanál pirospaprika
- só
- szemes bors
- ecet
- csipetke
Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk. Másnap annyi vízben, amennyi ellepi, a csülökkel és a megtisztított, négyre vágott zöldségekkel együtt feltesszük főni.
Ha már olyan puha a hús, hogy a csontról leválik, a csülköt kivesszük, kicsontozzuk, és a húsát kis kockákra vágjuk. Közben az olajból a liszttel és a reszelt hagymával rántást készítünk, a paprikával meghintjük, egy kevés hideg vízzel felengedjük, és a levesbe öntjük.
A húsdarabokat beletesszük, és együtt alaposan átforraljuk (ha a csülöktől nem lenne elég sós, utána sózzuk). Végezetül egy kevés ecettel ízesítjük, és a tejfölt beleöntjük. (Aki szereti, a tejfölözés előtt főzhet bele egy marék csipetkét is.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »