Bableves füstölt csülökkel recept
Hozzávalók:
- 25 dkg tarkabab
- 1 füstölt sertéscsülök
- 1-1 szál petrezselyemgyökér és sárgarépa
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
- 1 dl tejföl
- 1 kiskanál pirospaprika
- só
- szemes bors
- ecet
- csipetke
Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk. Másnap annyi vízben, amennyi ellepi, a csülökkel és a megtisztított, négyre vágott zöldségekkel együtt feltesszük főni.
Ha már olyan puha a hús, hogy a csontról leválik, a csülköt kivesszük, kicsontozzuk, és a húsát kis kockákra vágjuk. Közben az olajból a liszttel és a reszelt hagymával rántást készítünk, a paprikával meghintjük, egy kevés hideg vízzel felengedjük, és a levesbe öntjük.
A húsdarabokat beletesszük, és együtt alaposan átforraljuk (ha a csülöktől nem lenne elég sós, utána sózzuk). Végezetül egy kevés ecettel ízesítjük, és a tejfölt beleöntjük. (Aki szereti, a tejfölözés előtt főzhet bele egy marék csipetkét is.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

