Bableves füstölt csülökkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg tarkabab
  • 1 füstölt sertéscsülök
  • 1-1 szál petrezselyemgyökér és sárgarépa
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • szemes bors
  • ecet
  • csipetke

Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk. Másnap annyi vízben, amennyi ellepi, a csülökkel és a megtisztított, négyre vágott zöldségekkel együtt feltesszük főni.

Ha már olyan puha a hús, hogy a csontról leválik, a csülköt kivesszük, kicsontozzuk, és a húsát kis kockákra vágjuk. Közben az olajból a liszttel és a reszelt hagymával rántást készítünk, a paprikával meghintjük, egy kevés hideg vízzel felengedjük, és a levesbe öntjük.

A húsdarabokat beletesszük, és együtt alaposan átforraljuk (ha a csülöktől nem lenne elég sós, utána sózzuk). Végezetül egy kevés ecettel ízesítjük, és a tejfölt beleöntjük. (Aki szereti, a tejfölözés előtt főzhet bele egy marék csipetkét is.)