Zöldség leves grízgombóccal recept

Hozzávalók:
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- fél karalábé
- 1/4 zeller
- 10 dkg zöldborsó
- 4-6 szem gomba
- 6-8 db karfiol rózsa
- 2 cs petrezselyem
- 2 evőkanál gríz
- 2 evőkanál kacsazsír (vagy bármilyen zsiradék)
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 db tyúkhúsleves kocka (elhagyható, de finomabb lesz tőle a leves)
- só
- bors
Elkészítése:
A megtisztított zöldségeket forrásban lévő vízbe teszem, a leves kockával együtt, sózom, borsozom és lassú tűzön 1 órát főzöm.
A két tojást jól felverem, hozzáadom a grízt, a zsiradékot, az apróra vágott petrezselymet, sózom és hűtőbe teszem legalább fél órát pihentetem. Ha nagyon sűrű, kemény lenne, kicsi vízzel vagy tejjel hígítom, mert a gríz meg fog dagadni, legyen mit felszívnia.
Amikor a gríz megdagad, gombócokat formálok és bő, sós vízben kifőzöm, ezzel együtt tálalom a levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »