Zöldség leves grízgombóccal recept

Hozzávalók:
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- fél karalábé
- 1/4 zeller
- 10 dkg zöldborsó
- 4-6 szem gomba
- 6-8 db karfiol rózsa
- 2 cs petrezselyem
- 2 evőkanál gríz
- 2 evőkanál kacsazsír (vagy bármilyen zsiradék)
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 db tyúkhúsleves kocka (elhagyható, de finomabb lesz tőle a leves)
- só
- bors
Elkészítése:
A megtisztított zöldségeket forrásban lévő vízbe teszem, a leves kockával együtt, sózom, borsozom és lassú tűzön 1 órát főzöm.
A két tojást jól felverem, hozzáadom a grízt, a zsiradékot, az apróra vágott petrezselymet, sózom és hűtőbe teszem legalább fél órát pihentetem. Ha nagyon sűrű, kemény lenne, kicsi vízzel vagy tejjel hígítom, mert a gríz meg fog dagadni, legyen mit felszívnia.
Amikor a gríz megdagad, gombócokat formálok és bő, sós vízben kifőzöm, ezzel együtt tálalom a levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »