Zöldség leves grízgombóccal recept

Hozzávalók:
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- fél karalábé
- 1/4 zeller
- 10 dkg zöldborsó
- 4-6 szem gomba
- 6-8 db karfiol rózsa
- 2 cs petrezselyem
- 2 evőkanál gríz
- 2 evőkanál kacsazsír (vagy bármilyen zsiradék)
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 db tyúkhúsleves kocka (elhagyható, de finomabb lesz tőle a leves)
- só
- bors
Elkészítése:
A megtisztított zöldségeket forrásban lévő vízbe teszem, a leves kockával együtt, sózom, borsozom és lassú tűzön 1 órát főzöm.
A két tojást jól felverem, hozzáadom a grízt, a zsiradékot, az apróra vágott petrezselymet, sózom és hűtőbe teszem legalább fél órát pihentetem. Ha nagyon sűrű, kemény lenne, kicsi vízzel vagy tejjel hígítom, mert a gríz meg fog dagadni, legyen mit felszívnia.
Amikor a gríz megdagad, gombócokat formálok és bő, sós vízben kifőzöm, ezzel együtt tálalom a levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »