Zöldborsós karfiolleves eperlevél tésztával recept

Hozzávalók:
- 1 egész kis fej karfiol
- 10 dkg zöldborsó (nálam saját eltevésű mirelit)
- 2 nagyobb szál sárgarépa
- 3 nagy szem krumpli
- 7 dkg eperlevél tészta
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3-4 ek olaj
- 1 púpos kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 púpos tk őrölt pirospaprika
- 1 tk házi darált pirospaprika
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 2 liter víz
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karfiolt egész apró rózsáira szedjük, a krumplit apró kockára vágjuk, a sárgarépát vékonyra karikázzuk.
A kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk a felforrósított olajon, majd a sárgarépát és a zöldborsót kicsit megpirítjuk rajta. Felengedjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel.
Amikor felfő a leves, hozzáadjuk a krumplit és a tésztát. Ha már a krumpli is majdnem puha, mehet bele a karfiol, mert ennek elég pár perc, hogy megpuhuljon.
Ha minden zöldség megfőtt és a tészta is puha, megkóstoljuk és ha szükséges, még ízesítjük. Melegen, azonnal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »