Zöldborsós csirkeleves palóc módra recept

Hozzávalók:
- 1 db csirkemell
- 1 fej vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma
- 25 dkg burgonya
- 25 dkg zöldborsó
- só,bors
- 2 dl tejföl
- 2 ek liszt
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2 ek olaj
- 1 mk pirospaprika
Elkészítése:
Húst apróra felkockázzuk. Olajon megfonnyasztjuk a megpucolt, felkockázott hagymát ,meghintjük pirospaprikával, rátesszük a húst, a cikkekre vágott paprikát és a paradicsomot.
Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és fedő alatt puhára pároljuk. Zöldborsót és az apróra felkockázott krumplit külön edénybe megfőzzük, levével együtt a pörkölthöz adjuk. Behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel és összeforraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »