Zöldborsós csirkeleves palóc módra recept
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell
- 1 fej vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma
- 25 dkg burgonya
- 25 dkg zöldborsó
- só,bors
- 2 dl tejföl
- 2 ek liszt
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2 ek olaj
- 1 mk pirospaprika
Elkészítése:
Húst apróra felkockázzuk. Olajon megfonnyasztjuk a megpucolt, felkockázott hagymát ,meghintjük pirospaprikával, rátesszük a húst, a cikkekre vágott paprikát és a paradicsomot.
Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és fedő alatt puhára pároljuk. Zöldborsót és az apróra felkockázott krumplit külön edénybe megfőzzük, levével együtt a pörkölthöz adjuk. Behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel és összeforraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

