Zöldborsóleves rizzsel recept
Hozzávalók:
- 20 dkg zöldborsó
- 5 dkg rizs
- 2 ek olívaolaj
- 3 dkg vaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- petrezselyemzöld
- 2 db zöldségleveskocka
- só
- őrölt bors
- 5 dkg sajt
- 8 dl víz
Elkészítése:
A sárgarépát ízlés szerint daraboljuk fel. A vöröshagymát, a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
Egy fazékba hevítsük fel az olívaolajat és a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és kezdjük el üvegesre párolni.
Pár perc múlva adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd a sárgarépát is. Keverjük össze, majd pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a zöldborsót, a rizst, majd keverjük alaposan össze, és pároljuk tovább még pár percig. Közben ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal és morzsoljuk rá a zöldségleveskockát.
Végül öntsük fel a vízzel, sózzuk, és forraljuk fel, majd mérsékeljük a hőfokot és főzzük készre a levest.
Amikor már a rizs és a zöldségek puhára főttek vegyük le tűzhelyről, majd keverjük bele a reszelt sajtot és rögtön tálaljuk.