Zöldborsóleves rizzsel recept

Hozzávalók:
- 20 dkg zöldborsó
- 5 dkg rizs
- 2 ek olívaolaj
- 3 dkg vaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- petrezselyemzöld
- 2 db zöldségleveskocka
- só
- őrölt bors
- 5 dkg sajt
- 8 dl víz
Elkészítése:
A sárgarépát ízlés szerint daraboljuk fel. A vöröshagymát, a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
Egy fazékba hevítsük fel az olívaolajat és a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és kezdjük el üvegesre párolni.
Pár perc múlva adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd a sárgarépát is. Keverjük össze, majd pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a zöldborsót, a rizst, majd keverjük alaposan össze, és pároljuk tovább még pár percig. Közben ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal és morzsoljuk rá a zöldségleveskockát.
Végül öntsük fel a vízzel, sózzuk, és forraljuk fel, majd mérsékeljük a hőfokot és főzzük készre a levest.
Amikor már a rizs és a zöldségek puhára főttek vegyük le tűzhelyről, majd keverjük bele a reszelt sajtot és rögtön tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »