Zöldborsóleves kukoricával recept

Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 50 dkg csemegekukorica
- 1 csirkemell
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 ek étolaj
- 1 ek finomliszt
- 3 tk ételízesítő
- 1 mk pirospaprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ízlés szerint só
- 5 dkg levestészta
Elkészítése:
A csirkemellet kicsontozom, a húst vékony csíkokra vágom.
A répákat kockára vágom, és az olajon elkezdem pirítani, majd hozzáadom a zöldborsót és a húst.
Megsózom, és a hús fehéredéséig fedő alatt párolom.
Ezután megszórom liszttel, pár percig pirítom, majd rászórom a pirospaprikát és az ételízesítőt. Felöntöm 2 l vízzel, elkeverem, és beleöntöm a kukoricát. Ha szükséges, sózom.
Felforralom, majd hozzáadom a levestésztát. Puhára főzöm, és tálalás előtt megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel.
A zöldborsóleves kukoricával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 1 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »