Zöldborsó krémleves pirított baconnel recept

Hozzávalók:
- 2 üveg zöldborsó (zsenge vagy finom)
- libazsír
- 2 újhagyma karikázva
- liszt
- húsleves alaplé (lehet leveskockából készült is)
- aprított petrezselyem
- tejszín
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítése:
A zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, megszórjuk némi pirospaprikával majd 1-2 ek liszttel. Erre öntjük az üveges borsók tartalmát (lével együtt). Felöntjük a húsleves alaplével és fűszerezzük tetszés szerint. Mehet rá a petrezselyem zöld is.
Kb 10 percen keresztül főzzük. Merülő mixer segítségével összeturmixoljuk és visszatesszük főzni. Ha felforr, hozzáadjuk a főzőtejszínt 1-2 percig együtt főzzük és már tálalhatjuk is.
Hozzá akár pirított zsemlekocka vagy levesgyöngy is adható, de erősen javasolt 1-2 szelet bacon megpirítva illetve tálaláskor megszórva parmezán sajttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »