Zöldborsó krémleves pirított baconnel recept

Hozzávalók:
- 2 üveg zöldborsó (zsenge vagy finom)
- libazsír
- 2 újhagyma karikázva
- liszt
- húsleves alaplé (lehet leveskockából készült is)
- aprított petrezselyem
- tejszín
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítése:
A zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, megszórjuk némi pirospaprikával majd 1-2 ek liszttel. Erre öntjük az üveges borsók tartalmát (lével együtt). Felöntjük a húsleves alaplével és fűszerezzük tetszés szerint. Mehet rá a petrezselyem zöld is.
Kb 10 percen keresztül főzzük. Merülő mixer segítségével összeturmixoljuk és visszatesszük főzni. Ha felforr, hozzáadjuk a főzőtejszínt 1-2 percig együtt főzzük és már tálalhatjuk is.
Hozzá akár pirított zsemlekocka vagy levesgyöngy is adható, de erősen javasolt 1-2 szelet bacon megpirítva illetve tálaláskor megszórva parmezán sajttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »