Zöldbableves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 3 sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- néhány babérlevél
- 150 g tejföl
- 1 púpos evőkanál liszt
- só, frissen őrölt bors
- kevés étolaj
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, karikára vagy hasábokra vágjuk. A hagymát apróra kockázzuk, a bab végeit levágjuk és 2-3 cm-es darabokra aprítjuk.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd mikor már üveges, hozzáadjuk a zöldségeket, köztük a babot is. Megsózzuk, paprikát adunk hozzá, majd felöntjük bő 2 liter hideg vízzel. Beleteszünk néhány babérlevelet is.
Mikor már elég puhára főttek a zöldségek, egy merőkanálnyit kiveszek a leves levéből, elkeverjük a tejföllel, a liszttel, majd csomómentesre keverve behabarjuk a levest. Az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadva készre főzzük a levest. Lehet gazdagítani a levest füstölt kolbásszal, virslivel és mivel van, aki savanykásan szereti, akár kevés almaecet vagy ételecet is adható hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

