Zöldbableves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 3 sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- néhány babérlevél
- 150 g tejföl
- 1 púpos evőkanál liszt
- só, frissen őrölt bors
- kevés étolaj
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, karikára vagy hasábokra vágjuk. A hagymát apróra kockázzuk, a bab végeit levágjuk és 2-3 cm-es darabokra aprítjuk.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd mikor már üveges, hozzáadjuk a zöldségeket, köztük a babot is. Megsózzuk, paprikát adunk hozzá, majd felöntjük bő 2 liter hideg vízzel. Beleteszünk néhány babérlevelet is.
Mikor már elég puhára főttek a zöldségek, egy merőkanálnyit kiveszek a leves levéből, elkeverjük a tejföllel, a liszttel, majd csomómentesre keverve behabarjuk a levest. Az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadva készre főzzük a levest. Lehet gazdagítani a levest füstölt kolbásszal, virslivel és mivel van, aki savanykásan szereti, akár kevés almaecet vagy ételecet is adható hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

