Zöld minestrone recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
4 személyre:
- 20 dkg zöldbab
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg brokkoli
- 10 dkg medvehagymás gyufatészta (sima tészta is tökéletes)
- 6 levél bazsalikom
- 3 szál újhagyma
- 4 ek parmezán
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk só (ízlés szerint)
- 1 csipet frissen őrölt fekete bors
- 1,5 l víz
Elkészítése:
Fagyasztott alapanyagokkal dolgoztam ebben az esetben, de ha már frissekre is szert tehetünk a piacon, használjuk azt.
Egy edényben 2 evőkanál olívaolajon 2-3 perc alatt megpároljuk egy kicsit a zöldségeket.
A bazsalikomot felaprítjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk és az előbbiekhez adjuk.
Sózzuk, borsozzuk az edény tartalmát, és közepes lángon maximum 25 percig főzzük.
Mielőtt levennénk a levest a tűzről, hozzáadjuk a tésztát, és további 10 percig főzzük.
Tálaláskor egy púpozott kanál parmezánnal megszórjuk a tányérunkban gőzölgő levest!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »