Zöld minestrone recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
4 személyre:
- 20 dkg zöldbab
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg brokkoli
- 10 dkg medvehagymás gyufatészta (sima tészta is tökéletes)
- 6 levél bazsalikom
- 3 szál újhagyma
- 4 ek parmezán
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk só (ízlés szerint)
- 1 csipet frissen őrölt fekete bors
- 1,5 l víz
Elkészítése:
Fagyasztott alapanyagokkal dolgoztam ebben az esetben, de ha már frissekre is szert tehetünk a piacon, használjuk azt.
Egy edényben 2 evőkanál olívaolajon 2-3 perc alatt megpároljuk egy kicsit a zöldségeket.
A bazsalikomot felaprítjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk és az előbbiekhez adjuk.
Sózzuk, borsozzuk az edény tartalmát, és közepes lángon maximum 25 percig főzzük.
Mielőtt levennénk a levest a tűzről, hozzáadjuk a tésztát, és további 10 percig főzzük.
Tálaláskor egy púpozott kanál parmezánnal megszórjuk a tányérunkban gőzölgő levest!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

