Zöld minestrone recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
4 személyre:
- 20 dkg zöldbab
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg brokkoli
- 10 dkg medvehagymás gyufatészta (sima tészta is tökéletes)
- 6 levél bazsalikom
- 3 szál újhagyma
- 4 ek parmezán
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk só (ízlés szerint)
- 1 csipet frissen őrölt fekete bors
- 1,5 l víz
Elkészítése:
Fagyasztott alapanyagokkal dolgoztam ebben az esetben, de ha már frissekre is szert tehetünk a piacon, használjuk azt.
Egy edényben 2 evőkanál olívaolajon 2-3 perc alatt megpároljuk egy kicsit a zöldségeket.
A bazsalikomot felaprítjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk és az előbbiekhez adjuk.
Sózzuk, borsozzuk az edény tartalmát, és közepes lángon maximum 25 percig főzzük.
Mielőtt levennénk a levest a tűzről, hozzáadjuk a tésztát, és további 10 percig főzzük.
Tálaláskor egy púpozott kanál parmezánnal megszórjuk a tányérunkban gőzölgő levest!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »