Zölbableves húsgombóccal recept

Hozzávalók:
- 70 dkg zöldbab (friss,vagy mirelit)
- 3 szál sárgarépa
- 50 dkg darált hús
- 5-6 db csirkemáj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- zsemlemorzsa
- finomra vágott petrezselyemzöld
- ízlés szerint só
- bors
- pirospaprika
- kevés olaj vagy zsiradék
Elkészítése:
A tisztított és darabolt zöldbabot a karikákra vágott sárgarépával kevés olajon sóval dinsztelni kezdjük. A májat pépesre kaparjuk egy éles kés segítségével, és a darált húshoz adjuk. Hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával hintjük meg, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. Ebből diónyi gombócokat formázunk vizes kézzel.
Mikor a zöldségek félig puhák, egy kanál liszttel megszórjuk, pirítjuk 1-2 percig, pirospaprikát adunk hozzá, és felöntjük 2 liter vízzel.
Mikor a leves újra forr, beledobáljuk a gombócokat, és 15-20 percig főzzük. A legvégén 1 tojásból és lisztből készült galuskát szaggatunk bele, megszórjuk petrezselyemzölddel, és tálalhatjuk.
A zölbableves húsgombóccal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »