Zellerkrémleves recept
Hozzávalók:
- 1 zellergumó
- 1 sárgarépa
- kevés vaj
- 3 újhagyma
- kevés friss petrezselyemzöld
- 1 l hús alaplé (készülhet leveskockából is)
- só
- frissen őrölt bors
- 200 g főzőtejszín
Elkészítése:
A zellert és a répát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. (Készíthető fagyasztott zeller-, és répakockákból is) Karikára vágjuk az újhagymát, majd a vajon enyhén megdinszteljük. Hozzáadjuk a répát és a zellert is, és enyhén megsózzuk.Hozzáadunk annyi alaplevet, hogy éppen ellepje, és fedő alatt addig főzzük, míg a zeller, és a répa villával szétnyomható.
Hagyhatjuk ebben az állapotban is (én így szeretem), de turmixolhatjuk is. Felöntjük a maradék alaplével, apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá, borsot őrlünk rá, és felfőzzük a tejszínnel.
Pár percen belül fogyasztható a leves. Javaslom, hogy kevés olíva olajon pirított kenyeret, esetleg kenyérkockákat tálaljunk hozzá, mert ezzel még tartalmasabb lesz levesünk, és élvezetesebb is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

