Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zellerkrémleves recept

Zellerkrémleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 zellergumó
    • 1 sárgarépa
    • kevés vaj
    • 3 újhagyma
    • kevés friss petrezselyemzöld
    • 1 l hús alaplé (készülhet leveskockából is)
    • frissen őrölt bors
    • 200 g főzőtejszín

    Elkészítése:

    A zellert és a répát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. (Készíthető fagyasztott zeller-, és répakockákból is) Karikára vágjuk az újhagymát, majd a vajon enyhén megdinszteljük. Hozzáadjuk a répát és a zellert is, és enyhén megsózzuk.Hozzáadunk annyi alaplevet, hogy éppen ellepje, és fedő alatt addig főzzük, míg a zeller, és a répa villával szétnyomható.

    Hagyhatjuk ebben az állapotban is (én így szeretem), de turmixolhatjuk is. Felöntjük a maradék alaplével, apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá, borsot őrlünk rá, és felfőzzük a tejszínnel.

    Pár percen belül fogyasztható a leves. Javaslom, hogy kevés olíva olajon pirított kenyeret, esetleg kenyérkockákat tálaljunk hozzá, mert ezzel még tartalmasabb lesz levesünk, és élvezetesebb is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá