Hozzávalók:
Elkészítése:
A zellert és a répát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. (Készíthető fagyasztott zeller-, és répakockákból is) Karikára vágjuk az újhagymát, majd a vajon enyhén megdinszteljük. Hozzáadjuk a répát és a zellert is, és enyhén megsózzuk.Hozzáadunk annyi alaplevet, hogy éppen ellepje, és fedő alatt addig főzzük, míg a zeller, és a répa villával szétnyomható.
Hagyhatjuk ebben az állapotban is (én így szeretem), de turmixolhatjuk is. Felöntjük a maradék alaplével, apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá, borsot őrlünk rá, és felfőzzük a tejszínnel.
Pár percen belül fogyasztható a leves. Javaslom, hogy kevés olíva olajon pirított kenyeret, esetleg kenyérkockákat tálaljunk hozzá, mert ezzel még tartalmasabb lesz levesünk, és élvezetesebb is.