Zellerkrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb zellergumó
- 2 szál halványító zellerszár és annak levele
- 1 szál újhagyma
- 4-5 ek tejföl
- só
- bors
- ételízesítő
- vaj a dinszteléshez
- 2-3 ek liszt
Elkészítése: A felaprított zöldségeket vajon megdinsztelem, majd rászórom a lisztet, összekeverem, felengedem annyi vízzel, hogy az ellepje. Lassú lángon puhulásig főzöm, majd összeturmixolom. Felengedem kb 1/5 liter vízzel, kevés ételízesítőt teszek bele, borsozom. Forrás után kiveszek belőle néhány merőkanálnyit, elkeverem a tejföllel, majd visszahabarom a tejfölös lét a levesbe. Sózom, pirított zsemlekockával tálalom.
Tipp:
Liszt helyett főtt burgonyával is lehet sűríteni
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »