Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zellerkrémleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb zellergumó
    • 2 szál halványító zellerszár és annak levele
    • 1 szál újhagyma
    • 4-5 ek tejföl
    • bors
    • ételízesítő
    • vaj a dinszteléshez
    • 2-3 ek liszt

    Elkészítése: A felaprított zöldségeket vajon megdinsztelem, majd rászórom a lisztet, összekeverem, felengedem annyi vízzel, hogy az ellepje. Lassú lángon puhulásig főzöm, majd összeturmixolom. Felengedem kb 1/5 liter vízzel, kevés ételízesítőt teszek bele, borsozom. Forrás után kiveszek belőle néhány merőkanálnyit, elkeverem a tejföllel, majd visszahabarom a tejfölös lét a levesbe. Sózom, pirított zsemlekockával tálalom.

    Tipp:

    Liszt helyett főtt burgonyával is lehet sűríteni

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá