Zellerkrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kisebb zellergumó
  • 2 szál halványító zellerszár és annak levele
  • 1 szál újhagyma
  • 4-5 ek tejföl
  • bors
  • ételízesítő
  • vaj a dinszteléshez
  • 2-3 ek liszt

Elkészítése: A felaprított zöldségeket vajon megdinsztelem, majd rászórom a lisztet, összekeverem, felengedem annyi vízzel, hogy az ellepje. Lassú lángon puhulásig főzöm, majd összeturmixolom. Felengedem kb 1/5 liter vízzel, kevés ételízesítőt teszek bele, borsozom. Forrás után kiveszek belőle néhány merőkanálnyit, elkeverem a tejföllel, majd visszahabarom a tejfölös lét a levesbe. Sózom, pirított zsemlekockával tálalom.

Tipp:

Liszt helyett főtt burgonyával is lehet sűríteni