Zellerkrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej zeller
- fél fej vöröshagyma
- 2 dl 20%-os főzőtejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek. liszt
- kevés vaj
- só
Elkészítése:
Felteszünk forrni kb.1 liter vizet, hozzátesszük a fél fej vöröshagymát és egy kis sót, majd a megtisztított zellert
kockákra vágjuk és vajon megpirítjuk. A megpirított zellert beletesszük a forrásba lévő vízbe, addig főzzük közepes
lángon, amíg a zeller teljesen puha nem lesz. A megpuhult zellert, a levével együtt passzírozzuk vagy turmixoljuk.
Majd visszatesszük a tűzhelyre, kis lángon tovább főzzük.
A tejszínt összekeverjük a tojássárgájával, a lisztből és a hideg vízből pedig habarást csinálunk, majd ezt a kettőt csomómentesre összekeverjük. Majd hozzáöntjük a forrásban lévő zellerpéphez és összeforraljuk.
Pihenni hagyjuk kicsit és pirított zsemlekockákkal találjuk. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »