Zellerkrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej zeller
- fél fej vöröshagyma
- 2 dl 20%-os főzőtejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek. liszt
- kevés vaj
- só
Elkészítése:
Felteszünk forrni kb.1 liter vizet, hozzátesszük a fél fej vöröshagymát és egy kis sót, majd a megtisztított zellert
kockákra vágjuk és vajon megpirítjuk. A megpirított zellert beletesszük a forrásba lévő vízbe, addig főzzük közepes
lángon, amíg a zeller teljesen puha nem lesz. A megpuhult zellert, a levével együtt passzírozzuk vagy turmixoljuk.
Majd visszatesszük a tűzhelyre, kis lángon tovább főzzük.
A tejszínt összekeverjük a tojássárgájával, a lisztből és a hideg vízből pedig habarást csinálunk, majd ezt a kettőt csomómentesre összekeverjük. Majd hozzáöntjük a forrásban lévő zellerpéphez és összeforraljuk.
Pihenni hagyjuk kicsit és pirított zsemlekockákkal találjuk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »