Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zellerkrémleves recept

Zellerkrémleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy fej zeller
    • fél fej vöröshagyma
    • 2 dl 20%-os főzőtejszín
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek. liszt
    • kevés vaj

    Elkészítése:
    Felteszünk forrni kb.1 liter vizet, hozzátesszük a fél fej vöröshagymát és egy kis sót, majd a megtisztított zellert
    kockákra vágjuk és vajon megpirítjuk. A megpirított zellert beletesszük a forrásba lévő vízbe, addig főzzük közepes
    lángon, amíg a zeller teljesen puha nem lesz. A megpuhult zellert, a levével együtt passzírozzuk vagy turmixoljuk.
    Majd visszatesszük a tűzhelyre, kis lángon tovább főzzük.
    A tejszínt összekeverjük a tojássárgájával, a lisztből és a hideg vízből pedig habarást csinálunk, majd ezt a kettőt csomómentesre összekeverjük. Majd hozzáöntjük a forrásban lévő zellerpéphez és összeforraljuk.
    Pihenni hagyjuk kicsit és pirított zsemlekockákkal találjuk. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá