Zellerkrémleves recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 nagy fej zeller
- fél fej vöröshagyma
- 2 dl 20%-os főzőtejszín
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek. liszt
- kevés vaj
- só
Elkészítése:
Felteszünk forrni kb.1 liter vizet, hozzátesszük a fél fej vöröshagymát és egy kis sót, majd a megtisztított zellert
kockákra vágjuk és vajon megpirítjuk. A megpirított zellert beletesszük a forrásba lévő vízbe, addig főzzük közepes
lángon, amíg a zeller teljesen puha nem lesz. A megpuhult zellert, a levével együtt passzírozzuk vagy turmixoljuk.
Majd visszatesszük a tűzhelyre, kis lángon tovább főzzük.
A tejszínt összekeverjük a tojássárgájával, a lisztből és a hideg vízből pedig habarást csinálunk, majd ezt a kettőt csomómentesre összekeverjük. Majd hozzáöntjük a forrásban lévő zellerpéphez és összeforraljuk.
Pihenni hagyjuk kicsit és pirított zsemlekockákkal találjuk. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.