Zelleres paradicsomkrémleves recept
Hozzávalók:
A leveshez
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1 kis zellergumó
- 1 csokor zeller zöld
- 2 friss paradicsom
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál olaj
- 1 marhahúsleves-kocka
- 5 dl tej
- ízlés szerint cukor és só
- 1 késhegynyi törött fekete bors
A galuskához
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál liszt
- 1 dkg vaj
- csipetnyi só.
Elkészítése: A zellert gondosan megtisztítjuk, majd lereszeljük, vagy nagyon apróra összevágjuk. Fazékba öntjük az olajat, rászórjuk a reszelt zellert, és egy-két percig pirítjuk. Ezután ráöntjük a tejet, beletesszük a húsleveskockát és a többi fűszert, majd fedő nélkül (nehogy a tej kifusson) felforraljuk és a zellert megfőzzük. Közben a paradicsompürét simára keverjük a liszttel és 3 dl vízzel, majd beleöntjük a forrásban lévő levesbe. Folytonosan kevergetjük, és 5 percig forraljuk. A tojást kikeverjük az olvasztott, de már nem forró vajjal és a liszttel. Meg is sózzuk, ezután egészen apró galuskákat szaggatunk belőle a forrásban lévő levesbe. Végül a megmosott és nagyon finomra aprított zeller zölddel meghintjük, és azonnal lehúzzuk a tűzről. Tehetünk a leveses csészékbe egy-két friss, kockára vágott paradicsomot, erre merjük rá a levest.