Zelleres paradicsomkrémleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A leveshez

  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 kis zellergumó
  • 1 csokor zeller zöld
  • 2 friss paradicsom
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 marhahúsleves-kocka
  • 5 dl tej
  • ízlés szerint cukor és só
  • 1 késhegynyi törött fekete bors

A galuskához

  • 1 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dkg vaj
  • csipetnyi só.

Elkészítése: A zellert gondosan megtisztítjuk, majd lereszeljük, vagy nagyon apróra összevágjuk. Fazékba öntjük az olajat, rászórjuk a reszelt zellert, és egy-két percig pirítjuk. Ezután ráöntjük a tejet, beletesszük a húsleveskockát és a többi fűszert, majd fedő nélkül (nehogy a tej kifusson) felforraljuk és a zellert megfőzzük. Közben a paradicsompürét simára keverjük a liszttel és 3 dl vízzel, majd beleöntjük a forrásban lévő levesbe. Folytonosan kevergetjük, és 5 percig forraljuk. A tojást kikeverjük az olvasztott, de már nem forró vajjal és a liszttel. Meg is sózzuk, ezután egészen apró galuskákat szaggatunk belőle a forrásban lévő levesbe. Végül a megmosott és nagyon finomra aprított zeller zölddel meghintjük, és azonnal lehúzzuk a tűzről. Tehetünk a leveses csészékbe egy-két friss, kockára vágott paradicsomot, erre merjük rá a levest.