Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zelleres burgonyakrémleves recept

Zelleres burgonyakrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg burgonya
    • 15 dkg zeller gumó
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 kis szál sárgarépa
    • 1,5 evőkanál kacsazsír
    • 2 db babérlevél
    • 3 evőkanál tejföl (válaszható)
    • 1 mokkáskanál őrölt kömény
    • két evőkanál pirított tökmag
    • só, bors

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockára vágjuk.

    A kacsazsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a zöldségeket és hagyjuk egy kicsit, dinsztelődni, néhányszor megkeverjük, vigyázzunk, hogy ne égjenek meg. Az a jó, amikor egy kissé letapad az edény aljára, (egy kis színt kap) mert így a zöldségek intenzívebb ízt adnak a levesnek.

    Felöntjük annyi vízzel, amennyi a zöldségeket ellepi.

    Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáadjuk a babért, a köményt, fokhagymát. Fedő alatt, puhára főzzük a zöldségeket.

    Amikor a zöldségek megpuhultak, kivesszük a babérlevelet és botmixerrel egyneművé keverjük.

    Ha savanykásan szeretjük, akkor 3 evőkanál tejfölt keverjünk el egy tálkában egy merőkanálnyi forró levessel és így keverjük bele az egész levesbe, ezáltal, egy kellemes savanykást ízt kapunk.

    Nem kell bele semmilyen lisztes sűrítés, mivel a pépesített zöldségek nagyszerűen besűrítik a levest.

    Tálaláskor, adjunk hozzá diós-sajtos ropogóst, a tetejére szórhatunk néhány szem pirított tökmagot.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá