Zeller krém leves recept
Hozzávalók:
- Egy nagyobb zeller
- 1 közepes sárgarépa
- 1 fehér répa
- fél dl olaj
- 2 dl húsleves alap
- só
- petrezselyem
Elkészítése:
A zöldségeket megpucolom, és a fél dl olajban és 1dl vízben felteszem, közepes lángon megpárolom, majd a hűtőből kivett húsleves alappal és vízzel felöntöm. Megsózom és puhára megfőzöm. Az egészet összeturmixolom, majd pirított zsemlekockával tálalom.
Tipp:
Amikor hús levest főzök, mindig teszek kis edényekbe a fagyasztóba, és amikor szükséges kiveszem és felhasználom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

