Vöröslencsés csicseriborsó leves recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 10 dkg vöröslencse
- 1 konzerv csicseriborsó
- őrölt római kömény
- só
- 2 hámozott paradicsom
- 2 dl görög joghurt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kápia paprika
- kevés bors
- 1 l zöldség alaplé
Elkészítése:
Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Keverjük hozzá a köményt és a paprikát. Adjuk hozzá a lencsét, amit 5 órán át áztattunk előtte.
Hozzáadjuk a paradicsomot, majd az alaplével felöntjük. Megfőzzük, és utána botmixerrel pürésítjük, majd a csicseriborsót hozzáadva főzzük tovább néhány percig, végül sózzuk, borsozzuk.
A legvégén keverjük bele a joghurtot és az apróra vágott petrezselymet, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »