Vöröslencsés csicseriborsó leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 10 dkg vöröslencse
- 1 konzerv csicseriborsó
- őrölt római kömény
- só
- 2 hámozott paradicsom
- 2 dl görög joghurt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kápia paprika
- kevés bors
- 1 l zöldség alaplé
Elkészítése:
Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Keverjük hozzá a köményt és a paprikát. Adjuk hozzá a lencsét, amit 5 órán át áztattunk előtte.
Hozzáadjuk a paradicsomot, majd az alaplével felöntjük. Megfőzzük, és utána botmixerrel pürésítjük, majd a csicseriborsót hozzáadva főzzük tovább néhány percig, végül sózzuk, borsozzuk.
A legvégén keverjük bele a joghurtot és az apróra vágott petrezselymet, majd tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.