Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vöröslencsés csicseriborsó leves recept

Vöröslencsés csicseriborsó leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 evőkanál olaj
    • 10 dkg vöröslencse
    • 1 konzerv csicseriborsó
    • őrölt római kömény
    • 2 hámozott paradicsom
    • 2 dl görög joghurt
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 kápia paprika
    • kevés bors
    • 1 l zöldség alaplé

    Elkészítése:

    Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Keverjük hozzá a köményt és a paprikát. Adjuk hozzá a lencsét, amit 5 órán át áztattunk előtte.

    Hozzáadjuk a paradicsomot, majd az alaplével felöntjük. Megfőzzük, és utána botmixerrel pürésítjük, majd a csicseriborsót hozzáadva főzzük tovább néhány percig, végül sózzuk, borsozzuk.

    A legvégén keverjük bele a joghurtot és az apróra vágott petrezselymet, majd tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá