Vöröslencsés csicseriborsó leves recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 10 dkg vöröslencse
- 1 konzerv csicseriborsó
- őrölt római kömény
- só
- 2 hámozott paradicsom
- 2 dl görög joghurt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kápia paprika
- kevés bors
- 1 l zöldség alaplé
Elkészítése:
Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Keverjük hozzá a köményt és a paprikát. Adjuk hozzá a lencsét, amit 5 órán át áztattunk előtte.
Hozzáadjuk a paradicsomot, majd az alaplével felöntjük. Megfőzzük, és utána botmixerrel pürésítjük, majd a csicseriborsót hozzáadva főzzük tovább néhány percig, végül sózzuk, borsozzuk.
A legvégén keverjük bele a joghurtot és az apróra vágott petrezselymet, majd tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »