Vöröslencsés csicseriborsó leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 10 dkg vöröslencse
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • őrölt római kömény
  • 2 hámozott paradicsom
  • 2 dl görög joghurt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kápia paprika
  • kevés bors
  • 1 l zöldség alaplé

Elkészítése:

Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Keverjük hozzá a köményt és a paprikát. Adjuk hozzá a lencsét, amit 5 órán át áztattunk előtte.

Hozzáadjuk a paradicsomot, majd az alaplével felöntjük. Megfőzzük, és utána botmixerrel pürésítjük, majd a csicseriborsót hozzáadva főzzük tovább néhány percig, végül sózzuk, borsozzuk.

A legvégén keverjük bele a joghurtot és az apróra vágott petrezselymet, majd tálaljuk.