Vöröslencse krémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg vöröslencse
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 cm gyömbér
- 2 ek olívaolaj
- 2 szál sárgarépa
- 0,5 kávéskanál édes kömény, őrölt
- 0,5 kávéskanál római kömény, őrölt
- 0,5 kávéskanál kurkuma
- 0,5 kávéskanál fahéj, őrölt
- 0,5 kávéskanál szegfűbors, őrölt
- 3 dl kókusztej vagy főzőtejszín
- só
Elkészítése:
Apróra vágom a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért.
A sárgarépát vékony karikára szeletelem.
Olívaolajon üvegesre pirítom a vöröshagymát, majd hozzáadom a fokhagymát és a gyömbért, 2-3 percig ezzel is pirítom. Beleszórom a sárgarépát és vöröslencsét, felöntöm vízzel, úgy, hogy egy ujjnyira lepje el a lencsét.
Sózom, hozzáadom a fűszereket és kb 15 percig főzöm. Ennyi idő alatt szét fog főni a lencse. Beleöntöm a kókusztejet, botmixerrel pürésítem és még 1-2 percig főzöm.
Tálaláskor lehet kevés főzőtejszínnel, cayenneborssal díszíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »