Vöröslencse krémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg vöröslencse
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 cm gyömbér
- 2 ek olívaolaj
- 2 szál sárgarépa
- 0,5 kávéskanál édes kömény, őrölt
- 0,5 kávéskanál római kömény, őrölt
- 0,5 kávéskanál kurkuma
- 0,5 kávéskanál fahéj, őrölt
- 0,5 kávéskanál szegfűbors, őrölt
- 3 dl kókusztej vagy főzőtejszín
- só
Elkészítése:
Apróra vágom a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért.
A sárgarépát vékony karikára szeletelem.
Olívaolajon üvegesre pirítom a vöröshagymát, majd hozzáadom a fokhagymát és a gyömbért, 2-3 percig ezzel is pirítom. Beleszórom a sárgarépát és vöröslencsét, felöntöm vízzel, úgy, hogy egy ujjnyira lepje el a lencsét.
Sózom, hozzáadom a fűszereket és kb 15 percig főzöm. Ennyi idő alatt szét fog főni a lencse. Beleöntöm a kókusztejet, botmixerrel pürésítem és még 1-2 percig főzöm.
Tálaláskor lehet kevés főzőtejszínnel, cayenneborssal díszíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »