Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vöröslencse krémleves recept

Vöröslencse krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg vöröslencse
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 3 cm gyömbér
    • 2 ek olívaolaj
    • 2 szál sárgarépa
    • 0,5 kávéskanál édes kömény, őrölt
    • 0,5 kávéskanál római kömény, őrölt
    • 0,5 kávéskanál kurkuma
    • 0,5 kávéskanál fahéj, őrölt
    • 0,5 kávéskanál szegfűbors, őrölt
    • 3 dl kókusztej vagy főzőtejszín

    Elkészítése:

    Apróra vágom a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért.

    Vöröslencse krémleves 007

    A sárgarépát vékony karikára szeletelem.

    Olívaolajon üvegesre pirítom a vöröshagymát, majd hozzáadom a fokhagymát és a gyömbért, 2-3 percig ezzel is pirítom. Beleszórom a sárgarépát és vöröslencsét, felöntöm vízzel, úgy, hogy egy ujjnyira lepje el a lencsét.

    Sózom, hozzáadom a fűszereket és kb 15 percig főzöm. Ennyi idő alatt szét fog főni a lencse. Beleöntöm a kókusztejet, botmixerrel pürésítem és még 1-2 percig főzöm.

    Vöröslencse krémleves 017

    Tálaláskor lehet kevés főzőtejszínnel, cayenneborssal díszíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá