Vöröslencse krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg vöröslencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 cm gyömbér
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 szál sárgarépa
  • 0,5 kávéskanál édes kömény, őrölt
  • 0,5 kávéskanál római kömény, őrölt
  • 0,5 kávéskanál kurkuma
  • 0,5 kávéskanál fahéj, őrölt
  • 0,5 kávéskanál szegfűbors, őrölt
  • 3 dl kókusztej vagy főzőtejszín

Elkészítése:

Apróra vágom a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért.

Vöröslencse krémleves 007

A sárgarépát vékony karikára szeletelem.

Olívaolajon üvegesre pirítom a vöröshagymát, majd hozzáadom a fokhagymát és a gyömbért, 2-3 percig ezzel is pirítom. Beleszórom a sárgarépát és vöröslencsét, felöntöm vízzel, úgy, hogy egy ujjnyira lepje el a lencsét.

Sózom, hozzáadom a fűszereket és kb 15 percig főzöm. Ennyi idő alatt szét fog főni a lencse. Beleöntöm a kókusztejet, botmixerrel pürésítem és még 1-2 percig főzöm.

Vöröslencse krémleves 017

Tálaláskor lehet kevés főzőtejszínnel, cayenneborssal díszíteni.