Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros szilvaleves recept

Vörösboros szilvaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg szilva
    • 20 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 rúd fahéj
    • szegfűszeg ízlés szerint
    • 1 citrom
    • 2 dl vörösbor
    • a habaráshoz pedig tejszín és liszt (természetesen tejföllel is készíthető, de javaslom inkább a tejszínt hozzá, mert sokkal lágyabb és finomabb ízt érhetünk el)

    Elkészítése:

    A szilvát megmossuk, felezzük és kimagozzuk. Eközben 1,5-2 liter vizet felforralunk 20 dkg cukorral. Előveszünk egy másik edényt, amiben a bort, a fűszerekkel és vaníliás cukorral valamint a szeletelt citrommal szintén felforraljuk. Leszűrjük majd félretesszük.

    Ha felforrt a cukros víz, tegyük bele a szilvát, majd újra forraljuk fel. Most jöhet a habarás a tejszínnel és liszttel. Öntsük hozzá a korábban félretett fűszeres vörösbort majd újabb forralás után már csak hűteni kell és fogyasztani.

    Jó sokszor került a bejegyzésbe a forralás szó, de hát tényleg ez ennek a szilvalevesnek a lényege.

    Tálaláskor érdemes tejszínhabbal és menta levéllel díszíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá