Vörösboros szilvaleves recept
Hozzávalók:
- 60 dkg szilva
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 rúd fahéj
- szegfűszeg ízlés szerint
- 1 citrom
- 2 dl vörösbor
- a habaráshoz pedig tejszín és liszt (természetesen tejföllel is készíthető, de javaslom inkább a tejszínt hozzá, mert sokkal lágyabb és finomabb ízt érhetünk el)
Elkészítése:
A szilvát megmossuk, felezzük és kimagozzuk. Eközben 1,5-2 liter vizet felforralunk 20 dkg cukorral. Előveszünk egy másik edényt, amiben a bort, a fűszerekkel és vaníliás cukorral valamint a szeletelt citrommal szintén felforraljuk. Leszűrjük majd félretesszük.
Ha felforrt a cukros víz, tegyük bele a szilvát, majd újra forraljuk fel. Most jöhet a habarás a tejszínnel és liszttel. Öntsük hozzá a korábban félretett fűszeres vörösbort majd újabb forralás után már csak hűteni kell és fogyasztani.
Jó sokszor került a bejegyzésbe a forralás szó, de hát tényleg ez ennek a szilvalevesnek a lényege.
Tálaláskor érdemes tejszínhabbal és menta levéllel díszíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

