Vörösboros szilvaleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg szilva
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 rúd fahéj
- szegfűszeg ízlés szerint
- 1 citrom
- 2 dl vörösbor
- a habaráshoz pedig tejszín és liszt (természetesen tejföllel is készíthető, de javaslom inkább a tejszínt hozzá, mert sokkal lágyabb és finomabb ízt érhetünk el)
Elkészítése:
A szilvát megmossuk, felezzük és kimagozzuk. Eközben 1,5-2 liter vizet felforralunk 20 dkg cukorral. Előveszünk egy másik edényt, amiben a bort, a fűszerekkel és vaníliás cukorral valamint a szeletelt citrommal szintén felforraljuk. Leszűrjük majd félretesszük.
Ha felforrt a cukros víz, tegyük bele a szilvát, majd újra forraljuk fel. Most jöhet a habarás a tejszínnel és liszttel. Öntsük hozzá a korábban félretett fűszeres vörösbort majd újabb forralás után már csak hűteni kell és fogyasztani.
Jó sokszor került a bejegyzésbe a forralás szó, de hát tényleg ez ennek a szilvalevesnek a lényege.
Tálaláskor érdemes tejszínhabbal és menta levéllel díszíteni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.