Vegyes krémleves recept

Hozzávalók:
- kevés olaj
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 zeller/ha nagy,csak a fele /
- egy marék zöldborsó
- 1 leveskocka (mindegy milyen ízű)
- 1 közepes krumpli
- kevés főzőtejszín (ízlés szerint milyen sűrűre szeretnénk)
- só ízlés szerint,őrölt bors,kevés szerecsendió reszelve
Elkészítése:
A felhevített olajra rátasszük a felaprított hagymát,majd a fokhagymát,pirítjuk egy kicsit. Hozzátesszük a felaprított zöldségeket és a borsót,krumlit,majd pároljuk kb 5 percig,majd felöntjük 1 liter vízzel és beletesszük a leveskockát,borsot. Kb.1 óra alatt jó puhára főnek. Ekkor botmixerrel simára keverjük,beletesszük a tejszínt és szerecsendiót és egyet forralunk rajta és kész is a finom leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »