Vegyes krémleves recept

Hozzávalók:
- kevés olaj
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 zeller/ha nagy,csak a fele /
- egy marék zöldborsó
- 1 leveskocka (mindegy milyen ízű)
- 1 közepes krumpli
- kevés főzőtejszín (ízlés szerint milyen sűrűre szeretnénk)
- só ízlés szerint,őrölt bors,kevés szerecsendió reszelve
Elkészítése:
A felhevített olajra rátasszük a felaprított hagymát,majd a fokhagymát,pirítjuk egy kicsit. Hozzátesszük a felaprított zöldségeket és a borsót,krumlit,majd pároljuk kb 5 percig,majd felöntjük 1 liter vízzel és beletesszük a leveskockát,borsot. Kb.1 óra alatt jó puhára főnek. Ekkor botmixerrel simára keverjük,beletesszük a tejszínt és szerecsendiót és egyet forralunk rajta és kész is a finom leves.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »