Vegyes krémleves recept
Hozzávalók:
- kevés olaj
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 zeller/ha nagy,csak a fele /
- egy marék zöldborsó
- 1 leveskocka (mindegy milyen ízű)
- 1 közepes krumpli
- kevés főzőtejszín (ízlés szerint milyen sűrűre szeretnénk)
- só ízlés szerint,őrölt bors,kevés szerecsendió reszelve
Elkészítése:
A felhevített olajra rátasszük a felaprított hagymát,majd a fokhagymát,pirítjuk egy kicsit. Hozzátesszük a felaprított zöldségeket és a borsót,krumlit,majd pároljuk kb 5 percig,majd felöntjük 1 liter vízzel és beletesszük a leveskockát,borsot. Kb.1 óra alatt jó puhára főnek. Ekkor botmixerrel simára keverjük,beletesszük a tejszínt és szerecsendiót és egyet forralunk rajta és kész is a finom leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

