Vegyes krémleves recept

Hozzávalók:
- kevés olaj
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 zeller/ha nagy,csak a fele /
- egy marék zöldborsó
- 1 leveskocka (mindegy milyen ízű)
- 1 közepes krumpli
- kevés főzőtejszín (ízlés szerint milyen sűrűre szeretnénk)
- só ízlés szerint,őrölt bors,kevés szerecsendió reszelve
Elkészítése:
A felhevített olajra rátasszük a felaprított hagymát,majd a fokhagymát,pirítjuk egy kicsit. Hozzátesszük a felaprított zöldségeket és a borsót,krumlit,majd pároljuk kb 5 percig,majd felöntjük 1 liter vízzel és beletesszük a leveskockát,borsot. Kb.1 óra alatt jó puhára főnek. Ekkor botmixerrel simára keverjük,beletesszük a tejszínt és szerecsendiót és egyet forralunk rajta és kész is a finom leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »