Vegyes gyümölcsleves köszmétével recept

Hozzávalók:
- 2 nagyobb alma
- 35 dkg cseresznye (nálam mirelit)
- 15 dkg köszméte
- 1 csapott tk fahéj
- csipet só
- cukor ízlés szerint (nálam 3 púpos ek)
- 1 tasak vaníliás cukor
- 0,5 tasak tejszín ízű pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (18 %-os)
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk és a cseresznyével együtt feltesszük főni (9 dl vízzel öntöttem fel). Ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, fahéjjal.
Ha puha az alma, hozzáadjuk a köszmétét.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd a meleg leves levéből pár evőkanálnyival felhígítjuk.
A levest lehúzzuk a tűzről, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a tejszínt és visszatéve hagyjuk felfőni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »