Vegyes gyümölcsleves köszmétével recept
Hozzávalók:
- 2 nagyobb alma
- 35 dkg cseresznye (nálam mirelit)
- 15 dkg köszméte
- 1 csapott tk fahéj
- csipet só
- cukor ízlés szerint (nálam 3 púpos ek)
- 1 tasak vaníliás cukor
- 0,5 tasak tejszín ízű pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (18 %-os)
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk és a cseresznyével együtt feltesszük főni (9 dl vízzel öntöttem fel). Ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, fahéjjal.
Ha puha az alma, hozzáadjuk a köszmétét.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd a meleg leves levéből pár evőkanálnyival felhígítjuk.
A levest lehúzzuk a tűzről, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a tejszínt és visszatéve hagyjuk felfőni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

