Vargányás, zöldséges burgonyaleves recept
Hozzávalók:
- burgonya
- szárított vargánya
- zöldségek
- hagyma
- só
- delikát
- pirospaprika
- csöves paprika
- olaj
- liszt
- őrölt bors
Elkészítése:
Először a szárított vargányát vízbe beáztattam,mikor megpuhult, többször leöblítettem folyó víz alatt. A felkarikázott répákat kevés vízen a hagymával,paprikával,gombával félig megfőztem,ízesítettem kevés borssal,sóval,delikáttal,kellő mennyiségű vízzel feltöltöttem.
Amikor felforrt bele tettem a felkockázott burgonyát,készre főztem.
Olajon a liszttel zsemle színű rántást készítettem,paprikával megszórtam,vízzel felengedtem,majd a lobogó levesbe kevertem.
Összeforraltam és kész.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

