Vargányás burgonyaleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2-3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db húsleves kocka
- szárított vargánya gomba
- olaj
- liszt
- piros paprika
Elkészítése:
A megtisztított répákat felkarikázzuk, a vargányát vízben kiáztatjuk. A zöldségeket a gombával egy kevés felteszem főni, sózom, borsozom, hozzáadok 1 kiskanál darált paprikát, a hagymát és a tyúkhúsleves kockát. Fedő alatt készre főzöm, majd felöntöm a szükséges mennyiségű vízzel.
Amikor felforr, beleteszem a kockákra vágott burgonyát, amikor megfőtt a burgonya olajon egy kevés liszttel zsemle színű rántást csinálok, paprikával megszórom, felengedem vízzel és a levesbe keverem. Amikor ez is felforr kész a leves. Levesbetétnek csigatésztát használtam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »