Vargányás burgonyaleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2-3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db húsleves kocka
- szárított vargánya gomba
- olaj
- liszt
- piros paprika
Elkészítése:
A megtisztított répákat felkarikázzuk, a vargányát vízben kiáztatjuk. A zöldségeket a gombával egy kevés felteszem főni, sózom, borsozom, hozzáadok 1 kiskanál darált paprikát, a hagymát és a tyúkhúsleves kockát. Fedő alatt készre főzöm, majd felöntöm a szükséges mennyiségű vízzel.
Amikor felforr, beleteszem a kockákra vágott burgonyát, amikor megfőtt a burgonya olajon egy kevés liszttel zsemle színű rántást csinálok, paprikával megszórom, felengedem vízzel és a levesbe keverem. Amikor ez is felforr kész a leves. Levesbetétnek csigatésztát használtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »