Vargányás burgonyaleves recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2-3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db húsleves kocka
- szárított vargánya gomba
- olaj
- liszt
- piros paprika
Elkészítése:
A megtisztított répákat felkarikázzuk, a vargányát vízben kiáztatjuk. A zöldségeket a gombával egy kevés felteszem főni, sózom, borsozom, hozzáadok 1 kiskanál darált paprikát, a hagymát és a tyúkhúsleves kockát. Fedő alatt készre főzöm, majd felöntöm a szükséges mennyiségű vízzel.
Amikor felforr, beleteszem a kockákra vágott burgonyát, amikor megfőtt a burgonya olajon egy kevés liszttel zsemle színű rántást csinálok, paprikával megszórom, felengedem vízzel és a levesbe keverem. Amikor ez is felforr kész a leves. Levesbetétnek csigatésztát használtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

