Vargányás burgonyaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2-3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db húsleves kocka
  • szárított vargánya gomba
  • olaj
  • liszt
  • piros paprika

Elkészítése:

A megtisztított répákat felkarikázzuk, a vargányát vízben kiáztatjuk. A zöldségeket a gombával egy kevés felteszem főni, sózom, borsozom, hozzáadok 1 kiskanál darált paprikát, a hagymát és a tyúkhúsleves kockát. Fedő alatt készre főzöm, majd felöntöm a szükséges mennyiségű vízzel.

Amikor felforr, beleteszem a kockákra vágott burgonyát, amikor megfőtt a burgonya olajon egy kevés liszttel zsemle színű rántást csinálok, paprikával megszórom, felengedem vízzel és a levesbe keverem. Amikor ez is felforr kész a leves.  Levesbetétnek csigatésztát használtam.