Vaníliás-karamellás almaleves recept

Hozzávalók:
- 1,5 l tej
- 1,5 l víz
- 4-5 db alma
- 3 db banán
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs karamellás pudingpor
- csipet só
- 1 ek citromlé
- ízlés szerint cukor
Elkészítése:
Az almát és a banánt megpucoljuk.A banánt hosszában félbe vágjuk,majd kb fél centis darabokra szeleteljük. Az almákat cikkekre vágjuk,magházát kiszedjük,és ugyanígy kb fél centis darabokra szeljük. Meglocsoljuk a citromlével és beletesszük a vizes-tejes keverékbe.
Forrásig főzzük,megszórjuk egy csipet sóval,majd ízlés szerint cukrozzuk.Miután felforrt,egy tálba összeöntjük a pudingporokat,kikeverjük cukorral,a vaníliás cukorral és a tejjel csomómentesre.
Beleöntjük a kikevert pudingot az almás-banános levesbe,sűrűn keverjük,nehogy csomós legyen a levesünk.Ha sűrűnek találjuk a levest,lehet hígítani még tejjel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Szeretjük,ha egy kicsit ropogós benne a gyümölcs.Készíthető almával-körtével.Forrón és hidegen is nagyon finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »