Vaníliás-karamellás almaleves recept

Hozzávalók:
- 1,5 l tej
- 1,5 l víz
- 4-5 db alma
- 3 db banán
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs karamellás pudingpor
- csipet só
- 1 ek citromlé
- ízlés szerint cukor
Elkészítése:
Az almát és a banánt megpucoljuk.A banánt hosszában félbe vágjuk,majd kb fél centis darabokra szeleteljük. Az almákat cikkekre vágjuk,magházát kiszedjük,és ugyanígy kb fél centis darabokra szeljük. Meglocsoljuk a citromlével és beletesszük a vizes-tejes keverékbe.
Forrásig főzzük,megszórjuk egy csipet sóval,majd ízlés szerint cukrozzuk.Miután felforrt,egy tálba összeöntjük a pudingporokat,kikeverjük cukorral,a vaníliás cukorral és a tejjel csomómentesre.
Beleöntjük a kikevert pudingot az almás-banános levesbe,sűrűn keverjük,nehogy csomós legyen a levesünk.Ha sűrűnek találjuk a levest,lehet hígítani még tejjel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Szeretjük,ha egy kicsit ropogós benne a gyümölcs.Készíthető almával-körtével.Forrón és hidegen is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »