Vaníliás-karamellás almaleves recept
Hozzávalók:
- 1,5 l tej
- 1,5 l víz
- 4-5 db alma
- 3 db banán
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs karamellás pudingpor
- csipet só
- 1 ek citromlé
- ízlés szerint cukor
Elkészítése:
Az almát és a banánt megpucoljuk.A banánt hosszában félbe vágjuk,majd kb fél centis darabokra szeleteljük. Az almákat cikkekre vágjuk,magházát kiszedjük,és ugyanígy kb fél centis darabokra szeljük. Meglocsoljuk a citromlével és beletesszük a vizes-tejes keverékbe.
Forrásig főzzük,megszórjuk egy csipet sóval,majd ízlés szerint cukrozzuk.Miután felforrt,egy tálba összeöntjük a pudingporokat,kikeverjük cukorral,a vaníliás cukorral és a tejjel csomómentesre.
Beleöntjük a kikevert pudingot az almás-banános levesbe,sűrűn keverjük,nehogy csomós legyen a levesünk.Ha sűrűnek találjuk a levest,lehet hígítani még tejjel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Szeretjük,ha egy kicsit ropogós benne a gyümölcs.Készíthető almával-körtével.Forrón és hidegen is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

