Vágott borsóleves virslivel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 20 dkg felesborsó
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 kk só
- 1 késhegynyi bors
- 2 babérlevél
- 1 kk chilipehely
- 15 dkg frankfurti virsli
- 3 ek napraforgó olaj
- 4 dl zöldség alaplé
- 2 tk petrezselyemzöld
Elkészítése:
Előző este a sárgaborsót alaposan megmossuk, bő vízben (hideg) beáztatjuk.
Másnap feltesszük főni, lassú fokozaton. Megsózzuk egy kicsit, és a babért beledobjuk. A vöröshagymát lereszeljük, és az olajon megpirítjuk, majd a kockákra vágott szalonnát is.
Miután megfőtt a borsó, a hagymás szalonnára öntjük, borssal és chilipehellyel ízesítjük. Felöntjük az alaplével, a babért eltávolítjuk.
Pár percig még hagyjuk főni, majd beletesszük a karikára vágott virsliket, és összefőzzük. Aprított petrezselyemmel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.