Újkrumplis zöldborsóleves zabkocka tésztával recept
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
- 40 dkg újkrumpli
- 5 dkg zabkocka tészta
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 tk házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
- 1 tk házi darált paprika
- 1 tk csemege paprikakrém
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1,8 dl víz
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a vöröshagymát felkockázzuk, a krumplit apró darabokra vágjuk.
Egy kisebb fazékban az olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd a zöldborsót és a krumplit is átforgatjuk rajta. Felengedjük vízzel, majd ízesítjük a fűszerekkel.
Ha felforr, beleszórjuk a tésztát. Ha megpuhultak a zöldségek, elzárjuk, és melegen kínáljuk.
Tipp:
Egészen egyszerű zöldborsólevest készítettem, amibe került pár darab apróbb újkrumpli a kertből és egy maréknyi zabkocka tészta. Kevés alapanyagból, hamar kivitelezhető ebéd.
A Újkrumplis zöldborsóleves zabkocka tésztával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

