Újkrumplis zöldborsóleves zabkocka tésztával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
- 40 dkg újkrumpli
- 5 dkg zabkocka tészta
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 tk házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
- 1 tk házi darált paprika
- 1 tk csemege paprikakrém
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1,8 dl víz
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a vöröshagymát felkockázzuk, a krumplit apró darabokra vágjuk.
Egy kisebb fazékban az olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd a zöldborsót és a krumplit is átforgatjuk rajta. Felengedjük vízzel, majd ízesítjük a fűszerekkel.
Ha felforr, beleszórjuk a tésztát. Ha megpuhultak a zöldségek, elzárjuk, és melegen kínáljuk.
Tipp:
Egészen egyszerű zöldborsólevest készítettem, amibe került pár darab apróbb újkrumpli a kertből és egy maréknyi zabkocka tészta. Kevés alapanyagból, hamar kivitelezhető ebéd.
A Újkrumplis zöldborsóleves zabkocka tésztával kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 43 kcal
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 2 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.