Újkrumplis zöldborsóleves zabkocka tésztával recept
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
- 40 dkg újkrumpli
- 5 dkg zabkocka tészta
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 tk házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
- 1 tk házi darált paprika
- 1 tk csemege paprikakrém
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1,8 dl víz
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a vöröshagymát felkockázzuk, a krumplit apró darabokra vágjuk.
Egy kisebb fazékban az olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd a zöldborsót és a krumplit is átforgatjuk rajta. Felengedjük vízzel, majd ízesítjük a fűszerekkel.
Ha felforr, beleszórjuk a tésztát. Ha megpuhultak a zöldségek, elzárjuk, és melegen kínáljuk.
Tipp:
Egészen egyszerű zöldborsólevest készítettem, amibe került pár darab apróbb újkrumpli a kertből és egy maréknyi zabkocka tészta. Kevés alapanyagból, hamar kivitelezhető ebéd.
A Újkrumplis zöldborsóleves zabkocka tésztával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

