Újhagymás medvehagymaleves baconszalaggal recept
Hozzávalók:
- 2 egész nagy krumpli (45 dkg)
- 1 csokor újhagyma (5 nagy szál)
- 3 ek olaj
- 1 l víz
- 1 ek házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
- 1 csipet őrölt bors
- 1 csapott kk só
- 1 dl sűrű tejszín
- 1 csokor medvehagyma fele
- 1 kis csomag húsos bacon
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A felkarikázott újhagymát (sötétzöld szára nélkül) az olajon üvegesre pároljuk, majd átforgatjuk rajta az apró kockára vágott krumplit.
Felengedjük a vízzel és ízesítjük a fűszerekkel. Addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.
Ez alatt a medvehagyma vastagabb szárát eltávolítjuk és a zöld részt egész apróra vágjuk.
A levest a medvehagymával a turmixgépbe töltjük, majd pár percig a legmagasabb fokozaton pépesítjük.
A lángra visszatéve a tejszínnel krémesítjük.
Száraz serpenyőben ropogósra sütött bacon szalonna csíkokkal kínáljuk.
Tipp:
Megláttam a boltban két csokor medvehagymát és nem is tudtam otthagyni. Akkor még nem tudtam, hogy mi lesz belőle, csak később döntöttem el, hogy egy része egy finom levesben végzi. Igazán hamar elkészíthető, könnyű leves, amiben a medvehagyma jellegzetes íze kellemesen érezhető és a sült bacon szalagokkal remek párost alkot.