Újhagymás medvehagymaleves baconszalaggal recept
Hozzávalók:
- 2 egész nagy krumpli (45 dkg)
- 1 csokor újhagyma (5 nagy szál)
- 3 ek olaj
- 1 l víz
- 1 ek házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
- 1 csipet őrölt bors
- 1 csapott kk só
- 1 dl sűrű tejszín
- 1 csokor medvehagyma fele
- 1 kis csomag húsos bacon
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A felkarikázott újhagymát (sötétzöld szára nélkül) az olajon üvegesre pároljuk, majd átforgatjuk rajta az apró kockára vágott krumplit.
Felengedjük a vízzel és ízesítjük a fűszerekkel. Addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.
Ez alatt a medvehagyma vastagabb szárát eltávolítjuk és a zöld részt egész apróra vágjuk.
A levest a medvehagymával a turmixgépbe töltjük, majd pár percig a legmagasabb fokozaton pépesítjük.
A lángra visszatéve a tejszínnel krémesítjük.
Száraz serpenyőben ropogósra sütött bacon szalonna csíkokkal kínáljuk.
Tipp:
Megláttam a boltban két csokor medvehagymát és nem is tudtam otthagyni. Akkor még nem tudtam, hogy mi lesz belőle, csak később döntöttem el, hogy egy része egy finom levesben végzi. Igazán hamar elkészíthető, könnyű leves, amiben a medvehagyma jellegzetes íze kellemesen érezhető és a sült bacon szalagokkal remek párost alkot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

