Újhagymás krumplikrémleves recept
Hozzávalók:
- 5 nagy krumpli (tisztítva mérve 50 dkg)
- 4 szál újhagyma
- 2 ek olaj
- 1 csapott kk só
- 1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 liter víz
Elkészítése:
A megtisztított, meghámozott krumplit felkockázzuk. Az újhagymát felkarikázzuk a zöld szárával együtt.
A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a krumplit hozzáadva jól átforgatjuk. Felengedjük 1 liter vízzel, ízesítjük sóval, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával), és fedő alatt addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.
Ezután a tűzről lehúzva merülő mixerrel pépesítjük. (Én hagytam benne pár kocka krumplit egyben.) Tejszínnel krémesítjük, jól átkeverjük. Melegen kínáljuk.
Tipp:
Kellemesen krémes, az újhagyma nem túl intenzíven érződik rajta, de mégis finom ízt kölcsönöz a levesnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

