Újhagymás krumplikrémleves recept

Hozzávalók:
- 5 nagy krumpli (tisztítva mérve 50 dkg)
- 4 szál újhagyma
- 2 ek olaj
- 1 csapott kk só
- 1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 liter víz
Elkészítése:
A megtisztított, meghámozott krumplit felkockázzuk. Az újhagymát felkarikázzuk a zöld szárával együtt.
A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a krumplit hozzáadva jól átforgatjuk. Felengedjük 1 liter vízzel, ízesítjük sóval, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával), és fedő alatt addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.
Ezután a tűzről lehúzva merülő mixerrel pépesítjük. (Én hagytam benne pár kocka krumplit egyben.) Tejszínnel krémesítjük, jól átkeverjük. Melegen kínáljuk.
Tipp:
Kellemesen krémes, az újhagyma nem túl intenzíven érződik rajta, de mégis finom ízt kölcsönöz a levesnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »