Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Újhagymás krumplikrémleves recept

Újhagymás krumplikrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 5 nagy krumpli (tisztítva mérve 50 dkg)
    • 4 szál újhagyma
    • 2 ek olaj
    • 1 csapott kk só
    • 1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
    • 1 liter víz

    Elkészítése:

    A megtisztított, meghámozott krumplit felkockázzuk. Az újhagymát felkarikázzuk a zöld szárával együtt.

    A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a krumplit hozzáadva jól átforgatjuk. Felengedjük 1 liter vízzel, ízesítjük sóval, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával), és fedő alatt addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.

    Ezután a tűzről lehúzva merülő mixerrel pépesítjük. (Én hagytam benne pár kocka krumplit egyben.) Tejszínnel krémesítjük, jól átkeverjük. Melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Kellemesen krémes, az újhagyma nem túl intenzíven érződik rajta, de mégis finom ízt kölcsönöz a levesnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá