Újhagymás krumplikrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Újhagymás krumplikrémleves

Hozzávalók:

  • 5 nagy krumpli (tisztítva mérve 50 dkg)
  • 4 szál újhagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 csapott kk só
  • 1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 liter víz

Elkészítése:

A megtisztított, meghámozott krumplit felkockázzuk. Az újhagymát felkarikázzuk a zöld szárával együtt.

A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a krumplit hozzáadva jól átforgatjuk. Felengedjük 1 liter vízzel, ízesítjük sóval, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával), és fedő alatt addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.

Ezután a tűzről lehúzva merülő mixerrel pépesítjük. (Én hagytam benne pár kocka krumplit egyben.) Tejszínnel krémesítjük, jól átkeverjük. Melegen kínáljuk.

Tipp:

Kellemesen krémes, az újhagyma nem túl intenzíven érződik rajta, de mégis finom ízt kölcsönöz a levesnek.