Tyúkhúsleves recept

Hozzávalók:
- 1,5-kg-os szép hízott tyúk
- leveszöldség
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 gerezd kelkáposzta
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 10-15 szem bors
- só
- csiperke gomba
- spárga vagy karfiol
- 200 g zöldborsó
- 50 g cérnametélt
- néhány szál petrezselyem
Elkészítése:
A tyúkot egy nagy fazékba tesszük, annyi hideg vizet teszünk rá, hogy ellepje, és fedő nélkül felforraljuk.
Beletesszük a megtisztított zöldségeket és a fent leírt hozzávalókat, és még kb. 1 óra hosszát takarék lángon főzzük. Mikor elkészült, kivesszük a tyúkot, leszűrjük a levest, és a levesbetétet tányérokba szétszortírozzuk.
Befőzzük a levestésztát, feldaraboljuk a tyúkot, és tálaljuk. A petrezselymet finomra vágjuk, és a levesek tetejére hintjük.
Tipp:
Érdemes végig takarék lángon főzni, hogy szép tiszta maradjon a levesünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »