Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tyúkhúsleves recept

Tyúkhúsleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 db konyhakész tyúk
    • 3 szál sárgarépa
    • 3 szál fehér répa
    • 1 zeller gumó
    • 1 db kisebb karalábé
    • 1/4 fej kelkáposzta
    • 1 db paradicsom
    • 1 db paprika
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 8-10 szem egész bors
    • ételízesítő
    • csipet gyömbér
    • csipet szerecsendió virág
    • csipet sáfrányos szeklice

    Elkészítése:

    Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát megmossuk de a héját rajta hagyjuk. A tyúkot megmossuk.
    Elkészítés: A tyúkot hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát és a fűszereket. Az egész borsot és a fokhagymát tegyük teatojásba vagy fűszerzacskóba, így tegyük a levesbe. Főzzük kb. 1 órát kis lángon, majd adjuk hozzá a zöldségeket. Főzzük tovább míg a tyúk megpuhul. A levest pihentessük egy fél órát, majd óvatosan szűrjük át. A zöldségeket és a tyúkot daraboljuk ízlés szerint. Betétnek külön főzzünk ki lúdgége tésztát vagy cérnametéltet.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá