Tyúkhúsleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 db konyhakész tyúk
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál fehér répa
  • 1 zeller gumó
  • 1 db kisebb karalábé
  • 1/4 fej kelkáposzta
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 8-10 szem egész bors
  • ételízesítő
  • csipet gyömbér
  • csipet szerecsendió virág
  • csipet sáfrányos szeklice

Elkészítése:

Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát megmossuk de a héját rajta hagyjuk. A tyúkot megmossuk.
Elkészítés: A tyúkot hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát és a fűszereket. Az egész borsot és a fokhagymát tegyük teatojásba vagy fűszerzacskóba, így tegyük a levesbe. Főzzük kb. 1 órát kis lángon, majd adjuk hozzá a zöldségeket. Főzzük tovább míg a tyúk megpuhul. A levest pihentessük egy fél órát, majd óvatosan szűrjük át. A zöldségeket és a tyúkot daraboljuk ízlés szerint. Betétnek külön főzzünk ki lúdgége tésztát vagy cérnametéltet.

Jó étvágyat kívánok hozzá!