Tökleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök
- kapor ízlés szerint (apróra vágva)
- 2 tk ételízesítő
- só ízlés szerint
- 1 tk ecet (ízlés szerint)
- 2 csapott ek finomliszt
- 175 g tejföl
Elkészítése:
A gyalult tököt a kaporral együtt kb. 1,5 liter vízzel felöntjük, sóval, ételízesítővel megszórjuk és elkezdjük főzni. Amikor puha a tök, behabarjuk.
A tejfölt a liszttel elkeverjük, kicsit merünk hozzá a levesből, ezzel is elkeverjük, majd visszaöntjük a leveshez. Ecettel ízesítjük és összeforraljuk.
Tipp:
Karikára vágott füstölt kolbászt is főzhettek bele, ettől pikáns íze lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »