Tökleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök
- kapor ízlés szerint (apróra vágva)
- 2 tk ételízesítő
- só ízlés szerint
- 1 tk ecet (ízlés szerint)
- 2 csapott ek finomliszt
- 175 g tejföl
Elkészítése:
A gyalult tököt a kaporral együtt kb. 1,5 liter vízzel felöntjük, sóval, ételízesítővel megszórjuk és elkezdjük főzni. Amikor puha a tök, behabarjuk.
A tejfölt a liszttel elkeverjük, kicsit merünk hozzá a levesből, ezzel is elkeverjük, majd visszaöntjük a leveshez. Ecettel ízesítjük és összeforraljuk.
Tipp:
Karikára vágott füstölt kolbászt is főzhettek bele, ettől pikáns íze lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

