Tökleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök
- kapor ízlés szerint (apróra vágva)
- 2 tk ételízesítő
- só ízlés szerint
- 1 tk ecet (ízlés szerint)
- 2 csapott ek finomliszt
- 175 g tejföl
Elkészítése:
A gyalult tököt a kaporral együtt kb. 1,5 liter vízzel felöntjük, sóval, ételízesítővel megszórjuk és elkezdjük főzni. Amikor puha a tök, behabarjuk.
A tejfölt a liszttel elkeverjük, kicsit merünk hozzá a levesből, ezzel is elkeverjük, majd visszaöntjük a leveshez. Ecettel ízesítjük és összeforraljuk.
Tipp:
Karikára vágott füstölt kolbászt is főzhettek bele, ettől pikáns íze lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

