Tojásos Sóskaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csipet só
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- 1 dl tejföl
- 2 dkg vaj
- 1 csipet bors
- 1 evőkanál ízesítő
- 25 dkg sóska (sóskalevél püré)
Elkészítése: A vajat a liszttel habzásig hevítjük, majd felöntjük a közben megmelegített tejjel. Folytonosan kevergetve, kis lángon 10 percig főzzük.
Közben beleszórjuk az ételízesítőt. Ha már mártássűrűségű, belekeverjük a felengedett sóskapürét és annyi vízzel egészítjük ki, hogy bő egy liter legyen. Felkeverjük és ismét felforraljuk. A tojásokat egyenként kis tálkákba ütjük, de ügyeljünk arra, hogy a sárgájuk egyben maradjon.
Egyenként beletesszük a forrásban lévő levesbe, egymás után mind a négyet. Öt percig nem keverjük meg! Ennyi idő elég ahhoz, hogy a tojások megkocsonyásodjanak. Ezután óvatosan megkeverjük. Ízlés szerint cukorral ízesítjük.
A leves akkor van készen, ha a tojások már láthatóan megszilárdultak.
Ha szeretnénk mellé levesbetétet akkor íme egy tipp:
-A zsemlekockákat szárazon megpirítjuk és a már elkészült csészékbe adagolt forró leves tetejére szórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »