Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojásos Sóskaleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 csipet só
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál liszt
    • 4 dl tej
    • 1 dl tejföl
    • 2 dkg vaj
    • 1 csipet bors
    • 1 evőkanál ízesítő
    • 25 dkg sóska (sóskalevél püré)

    Elkészítése: A vajat a liszttel habzásig hevítjük, majd felöntjük a közben megmelegített tejjel. Folytonosan kevergetve, kis lángon 10 percig főzzük.
    Közben beleszórjuk az ételízesítőt. Ha már mártássűrűségű, belekeverjük a felengedett sóskapürét és annyi vízzel egészítjük ki, hogy bő egy liter legyen. Felkeverjük és ismét felforraljuk. A tojásokat egyenként kis tálkákba ütjük, de ügyeljünk arra, hogy a sárgájuk egyben maradjon.
    Egyenként beletesszük a forrásban lévő levesbe, egymás után mind a négyet. Öt percig nem keverjük meg! Ennyi idő elég ahhoz, hogy a tojások megkocsonyásodjanak. Ezután óvatosan megkeverjük. Ízlés szerint cukorral ízesítjük.
    A leves akkor van készen, ha a tojások már láthatóan megszilárdultak.
    Ha szeretnénk mellé levesbetétet akkor íme egy tipp:
    -A zsemlekockákat szárazon megpirítjuk és a már elkészült csészékbe adagolt forró leves tetejére szórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá