Tojásos Sóskaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 csipet só
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 1 csipet bors
  • 1 evőkanál ízesítő
  • 25 dkg sóska (sóskalevél püré)

Elkészítése: A vajat a liszttel habzásig hevítjük, majd felöntjük a közben megmelegített tejjel. Folytonosan kevergetve, kis lángon 10 percig főzzük.
Közben beleszórjuk az ételízesítőt. Ha már mártássűrűségű, belekeverjük a felengedett sóskapürét és annyi vízzel egészítjük ki, hogy bő egy liter legyen. Felkeverjük és ismét felforraljuk. A tojásokat egyenként kis tálkákba ütjük, de ügyeljünk arra, hogy a sárgájuk egyben maradjon.
Egyenként beletesszük a forrásban lévő levesbe, egymás után mind a négyet. Öt percig nem keverjük meg! Ennyi idő elég ahhoz, hogy a tojások megkocsonyásodjanak. Ezután óvatosan megkeverjük. Ízlés szerint cukorral ízesítjük.
A leves akkor van készen, ha a tojások már láthatóan megszilárdultak.
Ha szeretnénk mellé levesbetétet akkor íme egy tipp:
-A zsemlekockákat szárazon megpirítjuk és a már elkészült csészékbe adagolt forró leves tetejére szórjuk.