Tojásos leves recept

Hozzávalók:
- 3 evőkanál olaj
- 1 bő evőkanál liszt
- víz
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej hagyma
- 1 babérlevél
- 1 kis kanál ecet(ízlés szerint)
- 1 tk. fűszerpaprika
- só
Elkészítése:
Az olajon a lisztet aranysárgára pirítom az őrölt köménnyel,majd rászórom a piros paprikát. Felöntöm egy pohár hideg vízzel.
Hozzá teszem a babérlevelet, majd a vörös hagymát is, sózom (a főzés végén kidobom a levesből). Jól összeforralom.
Majd felöntöm 1,5 liter vízzel, amikor felforrt,2 db tojást felverek,ezt a lobogó levesbe eresztem és elkeverem.
A két db tojást egészben engedem a levesbe és nem keverem.
3-4 perc alatt megfő,a végén ízesítem ecettel.
(citromlével is ízesíthetjük ecet helyett)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »