Tojásos leves recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 3 evőkanál olaj
- 1 bő evőkanál liszt
- víz
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej hagyma
- 1 babérlevél
- 1 kis kanál ecet(ízlés szerint)
- 1 tk. fűszerpaprika
- só
Elkészítése:
Az olajon a lisztet aranysárgára pirítom az őrölt köménnyel,majd rászórom a piros paprikát. Felöntöm egy pohár hideg vízzel.
Hozzá teszem a babérlevelet, majd a vörös hagymát is, sózom (a főzés végén kidobom a levesből). Jól összeforralom.
Majd felöntöm 1,5 liter vízzel, amikor felforrt,2 db tojást felverek,ezt a lobogó levesbe eresztem és elkeverem.
A két db tojást egészben engedem a levesbe és nem keverem.
3-4 perc alatt megfő,a végén ízesítem ecettel.
(citromlével is ízesíthetjük ecet helyett)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.