Tojásos leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál olaj
  • 1 bő evőkanál liszt
  • víz
  • 4 db tojás
  • 1 fej hagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 kis kanál ecet(ízlés szerint)
  • 1 tk. fűszerpaprika

Elkészítése:

Az olajon a lisztet aranysárgára pirítom az őrölt köménnyel,majd rászórom a piros paprikát. Felöntöm egy pohár hideg vízzel.

Hozzá teszem a babérlevelet, majd a vörös hagymát is, sózom (a főzés végén kidobom a levesből). Jól összeforralom.

Majd felöntöm 1,5 liter vízzel, amikor felforrt,2 db tojást felverek,ezt a lobogó levesbe eresztem és elkeverem.

A két db tojást egészben engedem a levesbe és nem keverem.

3-4 perc alatt megfő,a végén ízesítem ecettel.
(citromlével is ízesíthetjük ecet helyett)